Tüp bebek tedavisi, ebeveyn olmak isteyen bireylerin bu hususta engelleri olması durumunda anne baba olmalarına olanak sağlayan tıbbi bir çözüm olarak nitelendirilmektedir.

İletişim Bilgileri
Tüp Bebek Tedavisi | Tüp Bebek Tedavisi | Tedavileri Ankara

Tüp Bebek Tedavisi

tup-bebek-tedavisi-ankara

Tüp Bebek Tedavisi

Tüp Bebek  Tedavisi Nedir?

Tüp bebek tedavisi, ebeveyn olmak isteyen bireylerin bu hususta engelleri olması durumunda anne baba olmalarına olanak sağlayan tıbbi bir çözüm olarak nitelendirilmektedir. Laboratuvar ortamında gerçekleştirilen bu tedavinin, anne ve baba adayından alınan numuneler ile gerçekleştirildiği bilinmektedir. Tüp bebek nedir? Tüp bebek tedavisi nasıl yapılır?

Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Yapılır?

Laboratuvar ortamında anne ve babadan alınan örneklerin döllenmesi sonucunda rahme yerleşmesi işlemi olarak açıklanmaktadır. Bu tedavi bir senelik, korunmasız ve düzenli ilişki sonrasında halen bebek yapamayan bireylere sunulmakta olup, sağlık kontrolleri tamamlandıktan sonra gerçekleştirilmektedir. Anne adayının yumurtalarına yapılan hormon tedavisi sonrasında yumurtaların salınım yapması amacıyla çatlatılır, içerisine babanın spermi yerleştirilmektedir. Döllenme süresi sonrasında embriyoların gelişimi takip edilir ve sağlıklı olanı, yani uygun tüp bebek ultrason sonuçları ile tespit edilir. 

Kimler Tüp Bebek Yapamaz?

Tüp bebek tedavisi her ne kadar bireylerin sıklıkla çocuk sahibi olmak için değerlendirdikleri bir yöntem olsa da menopoza giren kadınlarda tüp bebek tedavisi olumlu karşılık vermemektedir. Cerrahi operasyon ile rahmi alınan kadınlarda da hormon bulunmadığından tüp bebek tedavisine yanıt vermemektedir.

Tüp Bebek İşlemi Ne Kadar Sürüyor?

Tüp bebek işlemi yaklaşık olarak 15 ila 18 gün arasında sürmektedir. Tüp bebek nedir? Bebek sahibi olmak isteyen bireylerin denemeleri sonucunda başarısız olması durumunda hormon dengesi sağlanarak uygun döllenme sağlanması sayesinde embriyo gelişiminin ve büyümesinin sağlanmasıdır. Başarı oranı babanın ve annenin yaşına bağlı olarak değişse de yüksek oranda başarı sağlayan bir tedavi olup, bireyleri çocuk sahibi yapmaktadır.

Tüp Bebek Aşamaları Nelerdir?

Tüp bebek tedavisi genelde bir seneden uzun korunmasız ilişkilerde hamilelik oluşumunun sağlanamaması durumunda tercih edilmekte olup, klasik ya da mikro enjeksiyon yöntemleri ile kişiye uygulanmaktadır. Tüp bebek tedavisi aşamalı bir sisteme sahip olarak bilinen tıbbi bir çözüm olarak değerlendirilmektedir. Tüp bebek aşamaları nelerdir?

Tüp Bebek Tedavisinde İlk Ne Yapılır?

Tüp bebek tedavisini ebeveyn olma hayallerini gerçekleştirmek amacı ile tercih eden kişilerin ilk olarak yumurtalık deposu incelenmekte ve değerlendirmenin ardından adet döneminde üçüncü gün hormon testleri ve ultrasonografi incelemeleri yapılmaktadır. Rezervlerin kalitesine ve yoğunluğuna bağlı olarak, sağlam rezervlere sahip bireylerde 45 yaşına kadar tüp bebek tedavisi uygulanabilmektedir.

Tüp Bebek Tedavisi Kaç Aşamadan Oluşur?

Tüp bebek tedavisi son derece yaygın bir şekilde hamile kalmak isteyen kişiler tarafından tercih edilen tıbbi bir olanak olarak değerlendirilmekte olup, bu uygulama ile tedavi olmak isteyenlerin akıllarında soru işaretleri yer almaktadır. Tüp bebek aşamaları nelerdir?

•Hormon tedavisi ile yumurtaların üretimini hızlandırmak ve çoğaltmayı hedefler, bu tedavi birtakım ilaçlar kullanılarak yapılmakta ve yumurtanın gelişimi ile sağlamlığını arttırmaktadır.

•Gelişen sağlam yumurtalar ultrason ile tespit edilir ve uzman bir hekim tarafından alınır. 

•Baba adayı erkekten sperm örnekleri alınır. 

•Döllenme gerçekleşmesi amacı ile laboratuvarda ortamında incelenir ve yumurta ile sperm birleştirilir.

•Döllenmenin gerçekleştiği yumurtalar anne rahmine tekrar enjekte edilir. 

•Embriyonun gelişimi tamamlandığı düşünülen 10 gün sonrasında gebelik testi uygulanmalıdır.

Tüp Bebekte Kadının Rolü Nedir?

Hamile kalmak isteyen kişilerin bir seneden uzun bunu doğal yollarla deneyip, elde edemedikleri durumlarda tüp bebeği tercih etmeleri tıbbi olarak son derece doğal bir durumdur. 

İnsanların ebeveyn olmak istedikleri ancak bunu doğal yollar ile gerçekleştiremediği durumlarda tercih ettikleri tüp bebekte kadının rolü nedir? İnsanların tüp bebek yaptırmaya gerek duydukları durumlar nelerdir?

İnsanlar Neden Tüp Bebek Yapar?

Bireylerin tıbbi bir tedavi yöntemi olan tüp bebek işleminden yararlanmak istemesinin sebepleri arasında nedeni açıklanamayan bir kısırlık oluşumu, iltihaplanma ya da mikrop kapma, yumurtalık tüplerinde tıkanma, sperm ve yumurtanın kalitesinin düşük olması, kilo ve ileri yaş menopoz/andropoz olarak bilinmektedir. 

Tüp Bebekte Başarı Oranını Artıran Faktörler

Anne adayının yaşı ve cinsel sağlık durumu ayriyeten, çiftlerin kötü alışkanlık sahibi bireyler olmaması tüp bebek tedavisini önemli oranda olumlu etkileyen faktörler arasında yer almaktadır. Buna bağlı olarak, tüp bebek tedavisinde en önemli faktör anne adayının yaşı olarak belirtilmektedir.

Tüp bebekte tedavisinde kadının rolü nedir?

Tüp bebek tedavisinde kadının rolü, yaşı ve cinsel işlevi açısından son derece önemlidir. Buna göre kadının stresi kontrol altına aldığı, hareketli yaşam ve sağlıklı beslenme gibi durumları göz önünde bulundurarak yaşamını sürdürmesi son derece etkili olmaktadır.

Kimler Tüp Bebek Yapamaz?

Tüp bebek tedavisinden faydalanamayacak olan bazı insani durumlar mevcut bulunmakta ve bunların menopoz – andropoz başında gelirken, ileri yaşta tedavinin uygulanması, kişinin çok kilolu ya da çok zayıf olması, rahmini cerrahi yolla aldırmış olması olumlu sonuçların oluşmasına engel teşkil etmektedir.

Tüp Bebekte Erkeğin Rolü Nedir?

Tüp bebek tedavisi ebeveyn olmak isteyen ancak doğal yollar ile bunu elde edemeyen kişilerin öncelikli tercihi olarak bilinmekte olduğundan, bu tedaviden yararlanmak isteyen kişilerin akıllarında soru işaretleri bulunmaktadır. 

Tedavi kapsamında hem anne adayının hem de baba adayının bazı sorumlulukları ve rolleri bulunmaktadır. Tüp bebek tedavisinde anne adayının olduğu kadar baba adayının da rolü oldukça önemlidir. Tüp bebekte erkeğin rolü nedir?

Tüp Bebekte Sperm Kimden Alınır?

Tüp bebek tedavisi evli çiftlerin doğal yollar aracılığı ile evlat sahibi olamadıkları durumlarda sıklıkla tercih ettikleri bir çocuk sahibi olma yöntemi olarak değerlendirilmektedir. Buna bağlı olarak tedaviye başlanmadan yapılan hormon testleri doğrultusunda anne ya da babaya yapılan hormon tedavisi sonucunda anne adayı kadının yumurtalarının gelişimi takip edilir ve en yüksek seviyeye ulaşıldığında yumurtalara çatlatma iğnesi enjekte edilir.

Tüp bebek tedavisinde erkeğin rolü nedir?

Tüp Bebek Tedavisinde Baba Adayının Rolü Nedir?

Tüp bebek tedavisinde anne adayının yumurtalarının hormonsal dengesi korunarak arttırılır ve yumurta çatlatma iğnesi yapıldıktan 36 saat sonra yumurtalar toplanarak baba adayından temin edilen sağlam spermler, alınan yumurtalara enjekte edilir. Tüp bebek tedavisinde anne adayından desteğini esirgememesi önerilen baba adayının sürecin içerisinde bulunması ve destekleyici rol oynaması ilişki ve süreç için son derece önemli olarak değerlendirilmektedir. Anne adayının stres seviyesini düşürmek konusunda destekleyici rol oynayan baba adayının süreci yakından takip etmesi tedavinin işleyişi açısından çok önemlidir.

Tüp Bebeğe Hangi Hastalıklar Nedeni ile Başlanır?

Tüp bebek tedavisi, belli başlı sebeplerden evlat sahibi olmayı deneyen ancak bu durumu doğal yollar ile meydana getiremeyen kişilerin başlıca tercih ettiği tedaviler arasında yer almaktadır. Tedavi öncesi hastaların bilmesi gereken bir takım husus bulunmakta olup, bu tedaviyi tercih edebilecek kişilerin yanı sıra tedavinin uygulanamayacağı hastalarda bulunmaktadır. Tüp bebeğe hangi hastalıklar nedeni ile başlanır?

Hangi Durumlarda Tüp Bebek Tedavisi Olmak Mümkündür?

Tüp bebek tedavisi günümüz şartlarında bir seneyi geçkin doğal yollar ile korunmasız, ilişkiye giren ancak çocuk sahibi olamayan bireyler tarafından sıklıkla tercih edilen tıbbi bir tedavi olarak kabul görmekte olup, tedavinin uygulanmasına olanak sunan bazı durumlar bulunmaktadır.

Tüp bebeğe hangi hastalıklar nedeni ile başlanır?

Kısırlık tedavi olarak da bilinen tüp bebek tedavisinin uygulanabileceği kişilerde

•Nedeni açıklanamayan kısırlık,

ileri yaştan kaynaklı menopoz – andropoz

•Fazla kilolu ya da çok zayıf olmak,

•Enfeksiyon,

•Hamileliğe sebep olan tüplerde tıkanma,

•Sperm ve yumurtada hormonsal olarak kalite düşüklüğü bulunması söz konusu olmaktadır.

Hangi Durumlarda Tüp Bebek Tedavisi Olumlu Yanıt Vermez?

Bazı durumlar bu son derece önemli olan ve tıp alanında çığır aşan tedaviyi gerçekleştirmek konusunda engel teşkil etmektedir. Buna bağlı